Saker som gör en feminist förbannad.

19:41

Jag hänger en hel del på Youtube, och mot mitt bättre vetande scrollar jag oftast ner till kommentarsfältet då jag tittar på videos. Där möts jag ofta av både rasistiska, sexistiska, homofobiska och vettefan kommenterar som gör att jag helst av allt bara vill skrika i typ en halvtimme, och det lönar sig inte ens att skriva mothugg till dessa människor eftersom de inte verkar ha något mer än damm och typ en död hjärncell mellan öronen. Så istället tar jag några djupa andetag och går vidare med min dag, med min tro på mänskligheten lite mer förstörd.

Men den här gången tyckte jag det passade bra att blogga om det, eftersom det ju råkar vara fredag idag och därmed får jag användning för min Feministiska fredagar-kategori. Så här kommer två saker som jag speciellt stört mig på under det senaste dygnet. 


Jag börjar kolla på Tobuscus playthrough av Skyrim. I slutet av videon talar en karaktär med sin befälhavare, och kallar då, rightly so, henne för "Captain", varpå Toby utbrister: "Captain? She's a girl, man!" Låt oss säga att jag inte kommer fortsätta kolla på den här Let's Play-serien. Nåja, jag scrollar alltså ner till kommentarsfältet för att se om någon har reagerat på detta, och får se en människa som tycker att det var sexistiskt sagt. Ja, bra, någon annan reagerar också, tänker jag nöjt. Men så får jag se en av kommentarerna till denna kommentar, som lyder något i stil med "det är inte trovärdigt att en kvinna var befälhavare på den tiden". Excuse me? Du talar om ett spel som utspelar sig i en fiktiv värld, där det finns magi och där alver, katt- och ödlemänniskor, drakar, jättar, troll och andra fantasivarelser är vardagsmat, men HERREGUD EN KVINNA SOM ÄR BEFÄLHAVARE SÅ HIMLA OREALISTISKT???? Alltså sori nu bara men det där är bara en dålig ursäkt för att du ska få fortsätta strutta runt med dina sexistiska åsikter, ditt jävla svin.


Jag har aldrig sett Ghostbusters. Jag vet vad det handlar om, jag sjunger med i sången och jag vet också att filmen typ har kultstatus, men jag har aldrig sett den. Råkade dock snubbla över trailern till rebooten som kommer ut i sommar och tycker den verkar rätt kul. Men som vanligt går jag ner till kommentarsfältet och vill bara spy. 98% av de negativa kommentarerna klagar på att "feminister förstör allting", "om jag vill se kvinnor få kladd på sig skulle jag gå till PornHub", "jag vill inte se en av de bästa filmerna någonsin bli en chick flick" och "det roligaste skämtet är att de är forskare", och de resterande 2% verkar försöka gömma sin sexism i att "det är inte för att det är kvinnor som spelar huvudrollerna som den kommer suga, det är för att bla bla bla dum ursäkt bla bla". Alltså ursäkta mig medan jag sticker mitt huvud in i ugnen och skriker lite!
Jag är nästan säker på att om det skulle ha varit helt samma trailer men med män i rollerna, skulle filmen inte ha mer dislikes än likes (vilket trailern i nuläget tyvärr har). Dessutom skulle de negativa kommentarerna för det första inte vara lika många, och för det andra skulle de inte vara riktade mot huvudrollsinnehavarnas kön. Jag säger inte att man inte får ogilla trailern, men då det är så uppenbart att de allra flesta bara verkar ha klickat på trailern, sett att det är kvinnliga huvudrollsinnehavare, blivit sura och skrivit en bitter kommentar innan de fortsätter med sina patetiska liv.
Jag kommer fanimej klicka in mig på alla jävla filmtrailers som har en all male cast i sig och bara skriva bittra kommentarer som "UGH, MEN RUIN EVERYTHING" och "why do men have to be in every movie???? SO ANNOYING". Undrar hur folk skulle reagera då.

Blev ett mycket aggressivare inlägg än vad jag trodde det skulle bli, men jag orkar fan inte mer med sånt här bullshit. Nu ska jag studera en liten stund till innan jag spelar Skyrim och får uppleva en värld som hotas av drakar men som ändå nästan verkar att föredra framför den riktiga världen just nu.

Du kanske också tycker om:

0 kommentarer

Flickr