Grattis på kvinnodagen... eller?

13:42

Jag vill inte höra något grattis eller få blommor idag, eftersom det förminskar allt som kvinnodagen egentligen står för. Internationella kvinnodagen finns för att folk ska öppna ögonen och se hur mycket sämre än män kvinnor har det i dagens samhälle, men tyvärr har det blivit till en dag likt Alla hjärtans dag eller Morsdag där presenter och blommor ges och sen är det bra med det. Inget reflekterande över kvinnors svårigheter, inget agerande för att stoppa det - en ros till sin mamma, hustru, dotter eller flickvän och så har man gjort sitt.

Jag hittade två väldigt bra texter som jag tycker sammanfattar mina tankar om det här väldigt bra: Lady Dahmer skriver om det i Metro och Lena Ag skriver på sin blogg. Lena Ags inlägg är fyra år gammalt men kan läsas lika bra nu som då, vilket gör mig lite ledsen. Har inget hänt på fyra år? Hursomhelst tycker jag alla som råkar klicka sig in här ska ta några minuter av sin dag och läsa dessa texter, det är det minsta ni kan göra och det kan visa sig vara en riktig ögonöppnare!

Jag kommer avsluta inlägget med lite bilder ur min mapp Feministisk awesomeness, en mapp fylld med feministiska ord, peppbilder och roligheter som jag kan öppna då jag känner mig alltför uppgiven i vår patriarkala värld. En mapp jag för övrigt tycker alla borde ha på sin dator. I det här inlägget har jag lite snöat in mig på Disney-bilder med feministiska budskap, men det finns oh so much more i min mapp. Men det sparar jag till ett annat tillfälle. Kanske Feministiska fredagar är nåt som skulle kunna bli en thing här på bloggen?

Jag har inte sett The Princess and the Frog så jag kan ju inte vara säker på att det här inte är en riktig dialog från filmen, dock tvivlar jag starkt på det. A girl can dream though, right?

Du kanske också tycker om:

0 kommentarer

Flickr